Nxënësit do të kalojnë shumë kohë në kompjuterë dhe tableta

Nuk është e vërtetë që me reformat në arsimin fillor ose digjitalizimi i teksteve shkollore do të arrijë efekt të tillë. Përkundrazi, me reformën, fëmijët do të kalojnë kohë më të gjatë dhe më të mirë në shkollë ku do të mësojnë drejtpërdrejt nga mësimdhënësit , dhe do t'ju duhet më pak kohë për të mësuar më vonë vetë. Digjitalizimi i teksteve shkollore, kërkimi i tyre me lehtësi dhe përdorimi i përmbajtjes së përparuar multimediale do t'u mundësojë atyre të mësojnë dhe të zhvillohen më shpejt dhe në mënyrë më efikase. Fëmijët e lindur në epokën digjitale, sipas të gjitha hulumtimeve botërore, kalojnë shumë kohë me pajisjet digjitale. Përmes kësaj qasje, përmbajtjet mësimore përshtaten me format moderne, përmes të cilave ata do të jenë në gjendje të përvetësojnë mësimet shumë më lehtë dhe më shpejt, por edhe të përdorin mjetet digjitale për marrjen e njohurive dhe kërkimit. Kjo absolutisht nuk do të thotë që me këtë qasje ata janë të detyruar të jenë më shumë para kompjuterit, por përkundrazi, të kalojnë më pak kohë dhe më kualitative me pajisjet që do të përdorin për të mësuar, më mirë dhe më shumë kohë të kaluar në shkollë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.